Start de dag gezond en vol energie!

Geplaatst op 16 januari 2016

002c0c64-ad6e-403c-9b0d-77c8301271f0

Iedereen heeft ondertussen wel al eens van granola gehoord. Het is een mix van havervlokken, noten, gedroogd fruit,… geroosterd met wat siroop of honing. Het leuke aan granola is dat het heel gemakkelijk zelf te maken is en dat het niet enkel super lekker maar ook gezond is!En je kan nog eens zelf je favoriete samenstelling maken.

De basis bestaat uit havervlokken, daarnaast vul je de bakplaat met je eigen keuze aan noten, bijvoorbeeld amandelschilfers, cashewnoten, hazelnoten en walnoten. De grootste stukken hak je beter wat fijn voor een aangenamer gevoel in de mond. Wat ook een aanrader is om toe te voegen bij de mix: cocosschilfers. Deze zorgen voor een exotische toets! Daarnaast kan je nog zonnebloempitten, spelt, sesamzaad of maanzaad toevoegen. Om de samenstelling gezond te houden prefereer ik agavesiroop om erover te verdelen in plaats van honing. Maar dit kies je uiteraard allemaal zelf. Bak dit een 15 tal minuutjes in een oven van 170° en roer ondertussen alles wat rond zodat ieder stukje mooi goudbruin kan worden. Daarna kan je gedroogd fruit naar keuze toevoegen bijvoorbeeld rozijnen, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen,…  En voila! Je eigen granola is klaar! Je bent goed voor een week of 2 en je kan je dag gezond en vol energie starten!

Granola bevat o.a. door de havervlokken en noten voedingsmiddelen die het vetmetabolisme een extra duw geven zodat je verbranding al vanaf de eerste minuut van de dag op het hoogste niveau draait. Zeg nu zelf: voedzaam, gezond, gemakkelijk te maken, lekker EN goed voor de lijn, wat wil je nog meer? HEMELS!!

Groetjes L.